Kablo Üretimi
PVC Kablo Ekstrüzyon hatlarımızda 0.22 mm2 – 10.00 mm2 arasındaki kesitlerde standart kablo üretimi ve 10.00 mm2 – 90.00 mm2 arasındaki kesitlerde akü kabloları üretimi yapılmaktadır. 5 adet ekstrüzyon hattı mevcuttur ve üretim kapasitesi 450.000 araç/yıl’dır.
.
Ekstrüzyon hatlarımız ve kapasiteleri
- Rosendahl Ekstruder: 1200 mt/dk.
- Nokia Maillefer Ekstruder: 1000 mt/dk.
- 65 mm2 lik Ekstruder: 200 mt/dk.
- 2 x 90mm2 lik Ekstruderler: 200 mt/dk.
PP Spiral Boru / PVC Düz Boru
Kablo donanımlarının dış etkenlerden korunması ve sızdırmazlık amacıyla kullanılan giydirme malzemelerinden olan PVC tüp ve spiral boru üretimi Nursan bünyesinde gerçekleştirilmektedir. PVC tüp için bir adet, spiral boru için bir adet ekstrüzyon hattı mevcuttur.
- PP Spiral Boru ekstrüzyon hattı kapasitesi: 50 mt/dk.
- PVC Düz Boru ekstrüzyon hattı kapasitesi: 50 mt/dk.
KST (Kesme-Sıyırma-Terminalleme) Operasyonu
KST operasyonu, mekanik ve otomatik olarak iki yöntemle gerçekleştirilmektedir. Mekanik terminalleme, CQM kontrol cihazları ile desteklenmiş manuel preslerde yapılmaktadır.
Otomatik KST makine parkuru içerisinde conta takabilen, birleşme (double crimping) ve aynı zamanda kablo burgu işlemi yapabilen son teknoloji ile donatılmış makinalar mevcuttur. Toplam otomatik KST makinesi sayısı 41 adettir ve kapasitesi 450.000 araç/yıl’dır.
Mekanik Ek (Kaynak) Operasyonu
Kablo birleştirme yöntemlerinden bir tanesi de mekanik ektir. Birden fazla kabloya ait iletken kısımlar ek terminali ile manuel preslerde kaynak yapılmakta, kaynak yapılan bölge ısı ile daralan makaronlar ya da ek bantları ile korunmaktadır.
.
Ultrasonik Ek (Kaynak) Operasyonu
Elektrik enerjisinin çok yüksek frekans altında titreşimlere dönüşmesi ile iç sürtünme ve ani ısı artışı gerçekleşir. Bu yöntemle kabloların iletken kısımları güçlü bir şekilde birbirine yapışır. Ultrasonik ek ismi verilen bu işlem sayesinde birden fazla kablonun iletken kısımlarından kaynak yapılabilmektedir.
PVC Enjeksiyon
Araç üzerindeki bazı bölgelerde sızdırmazlığı sağlamak amacı ile kablo bağı üzerine PVC enjeksiyon yapılabilmektedir. Bu işlem için kullanılacak kalıp ve enjeksiyon makinaları tamamen kullanılacak hammadde ve öngörülen baskı sayısına göre tasarlanmaktadır.
.
Montaj Hatları
Elektrik donanımlarına ait üretim prosesi, yıllık üretim sayısı ve donanımın büyüklüğüne göre tasarlanmaktadır. Yapılan fizibilite ve kapasite çalışmaları sonrasında montajda kullanılacak pano sayısı ve konveyör büyüklüğü belirlenir. T-Konveyör (10-24 panolu), 5 panodan oluşan Penta Konveyör ve sabit panolarda montaj işlemi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca montaj işlemine başlamadan önce yapılan hazırlıklar için çeşitli stantlar ve makineler mevcuttur. Üretilen tüm donanımlar test panolarında %100 elektriksel teste tabii tutulmaktadır.